Tekanan Geopathik (TG)- Bahagian 1

Tekanan Geopathic (TG) adalah faktor yang biasa dalam kebanyakan kes penyakit fizikal dan mental.  Perkara ini terbukti berdasarkan  pengalaman dalam perubatan Jerman lebih 80 tahun yang lalu dan dalam jutaan kes yang dialami. Ianya pertama kali diiktiraf di dalam beribu-ribu kes kanser dan mendapati  ianya perlu dilakukan terlebih dahulu sebelum mana-mana terapi lain boleh bekerja 100% dan juga memastikan tubuh badan dapat memperbaiki tubuhnya sendiri.

Tekanan Geopathik didapati dalam kebanyakan kes-kes:

 1. Kanser, M.E., P.M.S., Bipolar Disorder, Autisme, M.S., Alzheimer, Epilepsi, Bunuh diri, Cot Death lahir mati Bayi dan Gangguan Tekanan Traumatik post.
 2. Jangka panjang penyakit fizikal dan mental, dimana rawatan semasa tidak efektif .
 3. Bayi yang menangis berterusan pada waktu malam.
 4. Kanak-kanak yang hiperaktif – masalah pembelajaran – sukar untuk mengawal.
 5. Kanak-kanak dilahirkan dengan kecacatan.
 6. Keguguran, kelahiran pra-matang, tidak dapat untuk hamil dan kesukaran untuk kehamilan.
 7. Penderaan kanak-kanak.
 8. Amukan jalanan.

Tanda-tanda yang paling biasa TG adalah: – Tentangan terhadap rawatan perubatan, perasaan menjadi kumuh dan letih, ketakutan, kemurungan, hilang selera makan, pucat dan tidak mahu pergi ke tempat tidur dan apabila di atas katil: insomnia, tidur yang tidak lena, rasa sejuk, kekejangan, kesemutan di tangan dan kaki, tidur berjalan, pengisaran gigi dan mimpi buruk. Apabila bangun pada waktu pagi sering rasa penat, dengan kepala bingung dan sakit belakang. Kanak-kanak sering kencing malam dan bayi terus menangis.

TG tidak menyebabkan penyakit, tetapi merendahkan sistem imun, mempunyai peluang yang kurang melawan sebarang penyakit. TG juga menghalang badan anda menyerap vitamin, mineral, unsur surih dan lain-lain daripada makanan (dan makanan tambahan) dan sering membuat alah kepada makanan, minuman dan pencemaran alam sekitar.

Definisi Tekanan Geopathic?

Geopathic Tekanan adalah getaran Bumi yang bangkit di muka bumi dan diputarbelitkan oleh medan elektromagnet yang lemah dicipta oleh aliran air bawah tanah, kepekatan mineral tertentu, garis kesalahan dan rongga bawah tanah. Getaran diputarbelitkan menjadi terlalu tinggi dan berbahaya kepada organisma hidup.

Tekanan Geopathic telah menjadi berlipat kali ganda lebih kuat selama ini. Ini adalah disebabkan oleh ‘cuaca solar’ yang disebabkan oleh matahari menembusi lapisan ozon yang lebih lemah dengan lebih mudah. Tidak syak lagi bahawa TG kuat adalah salah satu daripada sebab utama bagi peningkatan stabil dalam penyakit serius (kes kanser telah meningkat dua kali ganda dalam tempoh 20 tahun yang lalu).

Mengesan Tekanan Geopathic

Kebanyakan orang boleh memeriksa diri mereka jika terdapat Tekanan Geopathic di rumah * mereka tetapi tidak ada instrumen saintifik lagi yang sensitif dan cukup selektif. Walau bagaimanapun, kini terdapat banyak kaedah yang diiktiraf mengesan TG pada orang, seperti Test VEGA, Analisis Crystalline Darah, elektro-akupunktur, kinesiology dan lain-lain yang juga boleh mengesahkan jika TG telah dibersihkan.

Bagaimana saya tahu jika saya mengalami Tekanan Geopathic?

Jika anda tidak boleh melepaskan penyakit, kemurungan atau merasa di bawah par, tanya diri anda:

 • Adakah masalah kesihatan berkurangan selepas berpindah ke rumah baru atau tempat kerja ?
 • Adakah saya berasa lebih baik apabila saya jauh dari rumah atau tempat kerja?
 • Adakah mana-mana keluarga saya berasa tidak selesa tentang ‘suasana’ di rumah?
 • Adakah penghuni sebelumnya menghidap sebarang penyakit jangka serius atau panjang?
 • Adakah penyakit ini seolah-olah menjadi lebih teruk semasa musim luruh atau musim bunga atau cuaca ribut basah? (Apabila air bawah tanah boleh mengalir pada kelajuan yang lebih tinggi)
 • Adakah terdapat apa-apa gangguan berdekatan, yang boleh menyebabkan urat air bawah tanah mengalir ke saluran yang berbeza di bawah rumah saya sebelum penyakit saya? (Tanah runtuh, bangunan dan kerja-kerja jalan, bekerja kuari dan lombong bekerja dan lain-lain)
 • Adakah rumah saya atau mana-mana bahagiannya berasa unnaturally sejuk atau lembap?

(Bersambung …)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s